В помощ на Неси: „Мисия без граници“ на Рождественски благотворителен концерт в Симитли

20246161_701180930082285_7451168839871503816_n

„Мисия без граници“ обединява хора на Рождественски благотворителен концерт за младо момиче.
Концертът ще се проведе на 23.12.(събота), от 18:00 часа, в Читалището в Симитли. В духа на празника благодетелите от „Мисия без граници“ са подготвили много поучителни истории и прекрасни песни, които да ни накарат да се чувстваме празнично.

Благотворителният концерт ще събира средства за младата студентка Невсе Арнауд, която е родена и израснала в град Гоце Делчев. От няколко години Неси, придружена от баща си, живее в Благоевград с една едничка цел – да завърши своето висше образование. Неси е пълна отличничка в университета, постиженията й на конкурси и конференции говорят за упоритостта й повече от всичко друго.

Невсе е родена от нормално протекла бременност в 9-ти месец чрез секцио. Диагнозата ДЦП е поставена на 2 г. възраст, постепенно се оформили контрактури на ставите на четирите крайника и за голямо щастие е с напълно съхранен интелект. След консултация с руския лекар – Александър Назаркин, Невсе получава лъч надежда, че след операция ще може да ходи сама. Руският лекар насрочва операция по метода на миофибротомите.

Този метод на лечение не се практикува в България и единственият вариант за Невсе е да замине за сръбския град Чуприя в хирургичната клиника „Медикус“, където периодично ходи екип руски лекари, практикуващи този метод. Сумата, която е необходима за лечението на Неси е 10 000 лв., в които са включени разходите по заминаването и самата операция. Рождество е, нека го споделим с добри хора и да бъдем съпричастни!

Comments

comments