„Воля“ ще поиска оставката на председателя на НС

Марешки

Партия „Воля“ ще поиска оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. Това заяви лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки в сутрешния блок на bTV. Причината е, че на председателски съвет той е намекнал, че Марешки трябва да се оттегли от поста зам.-председател на парламента заради повдигнатото срещу него обвинение от прокуратурата.

„Обвиненията срещу мен са скалъпени и са част от схемата да държиш някого на каишка. Колкото по-бързо прокуратурата прекрати този цирк, толкова по-добре за нея“, заяви Марешки.

Той обясни, че в края на 2016 г. досъдебното производство по същите обвинения срещу него е приключило поради липса на доказателства. Три месеца по-късно, без да се събират нови доказателства, е образувано ново, каза още депутатът от „Воля“.

Веселин Марешки допълни, че не е подал официално жалба за натиск, свързан с бизнеса му с горива, защото не вярва на прокуратурата и главния прокурор Сотир Цацаров.

Припомняме, че прокуратурата внесе обвинение срещу Марешки за изнудване на аптеки в периода от есента на 2012 г. до края на 2015 г. и заплашване на собствениците им с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях. Целта му е била собствениците на аптеки да се задължат да купуват лекарства при неизгодни за тях условия от неговия склад, да прехвърлят част от дружествените си дялове на други дружества, контролирани от Веселин Марешки, или да прекратят търговската си дейност.

Comments

comments