/ВИДЕО/ Криворазбраната НЕзависимост на благоевградчани удари дъното, националният ни химн поруган за две минути!

„Нели сега светът гледа по-надруго.“ – „Криворазбраната цивилизация“

Благоевград обеляза 109 години от обявяването на Независимостта. По този повод пред зала „22-ри септември“ в града тематично се състояха честванията за Независима България, а традиционно празничната програма започна с националния химн на Република България.

Той звуча две минути. Две дълги, срамни минути. Срамни, защото десетки благоевградчани не сметнаха за необходимо да спрат и да отделят две минути от безценното си време. И точно тук лъсна истината – българинът Е НЕзависим. Толкова независим, че може без капка свян и срам да си позволи да се разхожда дори, когато до ушите му стига националния ни химн. Свободен до толкова, че незначителни неща като химна на Републиката, в която живее, не могат да нарушат свободата и разходката му. Защото, забележете – днес, при все че е официален празник, е и неработен ден, тоест никой за никъде не бърза. И ние не можем да не си зададем въпроса „Какво е по-важно, по-спешно, по-належащо от това да дадеш пример на себе си и на децата си, да им дадеш урок по родолюбие, да ги научиш що е то чест и национално достойнство? Да им покажеш как се свежда глава пред подвига на хора, дали живота си, за да те има и да бъдеш НЕзависим!“

И най-актуалният въпрос: Защо избраха да бъдат независими точно днес? Защо не избират да бъдат свободни всеки ден, когато отидат на работа и зависят от някого? Защо не избират независимостта си, когато зависят от предрасъдъци – собствени и обществени? Защо избрат да бъдат криворазбрано НЕзависими точно, когато трябва да покажат на самите себе си, че независимостта се състои в това да правиш свободни избори всеки ден.

През целия ден днес социалната мрежа Фейсбук е залята от честитки, националният ни трибагреник гордо се развява по всяка българска стена в мрежата. Призивите за любов към род и родина във Фейсбук са така патриотични и изпълнени с патос и чувство, че да настръхнеш. И толкова. Същите тези патриоти поругаха себе си и народа си, предците си и жертвалите се, за 2 минути. Две минути бяха достатъчни, за да стане ясно колко точно НЕзависим е благоевградчанинът.

Поклон, мили съграждани. Поклон пред криворазбраната ви независимост. Чествайте я, седейки на кафе в центъра независими и пийте независимо кафе, докато с поведение и умисъл чертаете едно зависимо бъдеще за децата си. Децата, които не учите на нищо. Освен на НЕзависимост.

Comments

comments