(Видео) За шеста поредна година фестивалът „Тара-ра-бумбия“ ще предаде своето послание в Благоевград

„Тара-ра-бумбия“ е фестивална платформа за млад театър, организирана от Община Благоевград. Тази година в града от 11 до 19 май ще се проведе неговото шесто издание. От 2013 г. насам, в рамките на събитието през май, в града гостуват едни от най-интересните заглавия от театралната сцена в България.

Първата постановка ще бъде на 11 май от 18.00 часа – „Януари“ от Йордан Радичков, режисьор Ованес Торосян. Постановката е дипломен спектакъл от НАТФИЗ, представен от ТР „Сфумато“. В същия ден от 21.00 часа ще бъде представен и един от основните акценти в програмата на фестивала – „Лекция № 1 за народното творчество“, което е авторски спектакъл на Камен Донев.

Друг от акцентите ще бъде „В очакване на Годо“, а кулминацията ще е представлението „Ничия земя“ на Македонския народен театър – Скопие от Данис Танович, режисьор Александър Морфов.

Програмата на целият фестивал е разделена на модули, един от които е „Памет“. Той ще бъде ориентиран към благоевградската постановка „Антигона“, която има 30 годишен юбилей. За нея ще пристигнат актьори, които са били част от представлението.

011

111

Билетите ще бъдат пуснати за продажба от 30 април (поденелник) на символични цени, могат да се закупят от касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“.

Comments

comments