Българска компания създаде безплатна платформа за изработка на уебсайтове

item_3

Българската уеб агенция Грайнд Уеб Студио разработи първата по рода си у нас безплатна платформа за лесно изграждане на уебсайтове. Тя се нарича Grind.Studio и позволява на всеки желаещ лесно и бързо да създаде уебсайт, без да има програмистки умения. Платформата може значително да оптимизира разходите на фирмите за създаване на пълноценен уебсайт, като изработените с нея сайтове са с уникален дизайн, модерна функционалност и са изцяло оптимизирани за мобилни устройства. Освен това е много по-лесна за използване от най-популярните международни онлайн системи и отворени платформи за създаване и управление на уебсайтове. С Grind.Studio една лендинг страница например може да се създаде буквално за час или два, което е няколко пъти по-бързо в сравнение с други системи.
Новата платформа е подходяща за малки и средни фирми, неправителствени организации, хора на изкуството, независими консултанти и свободни професии. Към нея вече има сериозен интерес и от рекламните агенции, като няколко от тях вече са започнали да я използват за изграждане на лендинг страници за маркетингови кампании.
„Създадохме Grind.Studio за наш клиент, който имаше нужда от инструмент за лесно изработване на сайтове. Те бяха много доволни от платформата, а скоро след това още няколко фирми проявиха интерес към нея. Затова и я обособихме като отделен продукт. Днес уеб технологиите стават все по-важни за бизнеса и всеки собственик на малък бизнес, неправителствена организация или представител на свободна професия има нужда от хубав уебсайт. Присъствието в интернет отдавна не е екзотика, а е важно конкурентно предимство и с целта ни е с Grind.Studio да дадем на българските потребители това предимство, посредством една безплатна, лесна за използване и изцяло локализирана за България платформа за сайтове“ – споделя Ивайло Кaрмазов, управител на Грайн Уеб Студио.
Освен в България, той планира да налага онлайн платформата и на пазарите в Сърбия, Румъния и други страни от региона. За целта компанията ще заложи на развитие на локална поддръжка и местни езикови версии.
Как работи?
Grind.Studio позволява безплатно, лесно и бързо създаване на сайтове. Достатъчно е потребителят да си направи акаунт в платформата и получава достъп до богато меню с елементи за оформление, различни структури за начална страница, галерия, икони и пиктограми, секции за създаване на връзки към социалните мрежи, видео елементи и т.н. Функционалностите на системата включват: drag and drop опция за плъзгане с мишката на елементите от менюто до желаната позиция; избор на елементи за оформление; добавяне на свои собствени икони; персонализиране на секциите с избрани изображения и възможност за създаване на собствена галерия в профила и др.
Екосистема от готови дизайн темплейти
Подобно на популярните международни платформи за създаване на сайтове, Grind.Studio вече разполага с множество готови темплейти, които са приспособени за различни сфери на дейност. Освен това бъдещият уебсайт може да бъде персонализиран чрез промени по структурата, добавяне или махане на елементи и качване на собствени изображения.
Платформата позволява също закупуване на домейн за сайта, възможност за изпращане на имейли, както и инструменти за оптимизация за търсачки. От Грайнд Уеб Студио предвиждат в бъдеще тя да се усъвършенства, като се добави и възможност за изграждане на онлайн магазини.
През следващите месеци клиентите ще могат да използват платформата безплатно, след което ще бъде въведена месечна такса, която ще е изключително конкурентна, предвид, че платформата включва както изработката на сайтовете, така и техния хостинг.

Economic.bg

Comments

comments