България с предложение за Балкански коридор за 5G високоскоростен интернет

internet

България ще предложи Балкански коридор за високоскоростен интернет от пето поколение 5G, който може да бъде паралелен на изгражданите в момента пътни връзки между държавите от региона. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски на среща днес в София с ръководителя на Генерална дирекция „Съобщителни мрежи, съдържание и технологии“ в Европейската комисия Роберто Виола.

Българското председателството може да има привилегията да затвори успешно една от най-важните теми – Кодексът за електронните съобщения, заяви Роберто Виола. По думите му, това ще бъде голямо постижение във връзка с разгръщането на високоскоростен интернет от пето поколение, паралелно с усъвършенствания транспорт.

Кодексът за електронните съобщения ще заложи добри условия за инвестиции в цифрови мрежи и справедливи условия за участниците на пазара. В София предстои и провеждането на най-голямото събитие в областта на технологиите в Европа през 2018 година – Цифровата асамблея. То ще се състои на 25 и 26 юни. Над 1200 представители на Европейската комисия, правителствата, бизнеса и неправителствени организация ще вземат участие в престижния форум.

Comments

comments