БСП напуска парламента до оставката на Димитър Главчев

Нинова

От ГЕРБ заявиха, че не се притесняват от исканата оставка, както и че не се притесняват от липсата на БСП в пленарната зала. „Ще продължим да работим и не ни притеснява отсъствието на БСП“, коментира зам.-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред журналисти в Народното. „Ние ще имаме кворум. Стоим твърдо зад Димитър Главчев“, добави тя.
БСП обяви, че няма да влиза в пленарна зала до гласуването на оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. Днес левицата внесе в деловодството 88 подписа, които са достатъчни, за да се инициира гласуване за отстраняването на Главчев.

До ситуацията се стигна, след като вчера председателят на парламента отстрани Корнелия Нинова от заседанието. От трибуната лидерът на БСП призова Главчев да допусне питане към премиера Бойко Борисов кои са наркотрафикантите в Народното събрание, за които ден по-рано той публично заяви, че има информация.

Главчев обаче прецени, че искането на Нинова е обида към министър-председателя и я отстрани за едно заседание. Тя отказа да напусне залата, а след това цялата група на БСП си тръгнаха.

Comments

comments