Броени дни до финала на ученическия конкурс, обявен от евродепутата Асим Адемов

fad9d6742710087c15b43c977a2bff55

Остават броени дни до края на ученическия конкурс „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“, обявен от евродепутата Асим Адемов. Чрез надпреварата обявена по повод 1-ви ноември, деня на народните будители, г-н Адемов цели да провокира младите хора да изразят личните си позиции по темата за настоящето и бъдещето на България в Европейския съюз.

„При засилен интерес протича конкурса към настоящия момент. Получаваме ежедневно творби не само от Благоевград, а и от целия регион, което показва, че младите хора са активни. Оправда се очакването ми учениците да изкажат нестандартното си творческо мислене по важни за страната ни въпроси.“, коментира г-н Адемов.
Конкурсът набира за участие есета и мултимедийни презентации и е разделен в две възрастови категории. Право на участие имат всички ученици от 8-ми до 12-ти клас на училищата от област Благоевград. Ученици от 8-ми и 9-ти клас могат да участват чрез авторско есе, а тези от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас – чрез изготвяне на мултимедийна презентация.
Оценяването на получените творби ще се осъществи от тричленно жури в състав: проф.д-р Антони Стоилов – заместник – ректор „Образователни дейности“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград, д-р Росинка Проданова – продуцент в БНР- Радио Благоевград и Юлиана Христова – старши експерт по Български език и литература в РУО – Благоевград.
Ще бъдат връчени по 3 първи и 3 поощрителни награди и в двете възрастови категории. Трима от победителите във всяка от категориите ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел, а носителите на поощрителни награди ще могат да се запознаят на място в София с работата на една от най-важните държавни институции – Народното събрание.
Всеки желаещ ученик може да се включи в надпреварата като изпрати попълнен Формуляр за участие, Декларация за авторско право и есе, или мултимедийна презентация, в зависимост от възрастовата категория, в срок до 31.12.2017 г. на е-mail адрес: competition.eu.2017@gmail.com. Всички съпътстващи документи и регламента на конкурса могат да бъдат намерени на фейсбук страницата на г-н Асим Адемов – Asim Ademov.
Резултатите ще бъдат обявени на 01.02.2018 г., а награждаването на победителите ще бъде в тържествена обстановка и в присъствието на официални лица в гр. Благоевград през месец февруари 2018 г.

Comments

comments