Близо 4000 души са пострадали при земетресението в Иран

item_iraqiran1

3950 души е броят на пострадалите в Иран при силното земетресение, което удари района около границата между Ирак и Иран във вечерните часове на неделя, предадоха световните медии, цитирайки последните данни на местните телевизии.

Броят на жертвите в Иран е 336 души, като според местните власти броят им ще нарасне, когато екипите достигнат по-отдалечените райони. Най-силно трусът е усетен в провинция Керманшах, разположена на 15 км от иракската граница, където е обявен 3-дневен траур, предаде Reuters.

Иранската телевизия съобщи, че земетресението е причинило тежки щети в някои села, където къщите са направени от глина. Спасителни екипи се опитват да намерят оцелели хора, затрупани под разрушените сгради. Според данните са засегнати най-малко 14 провинции в Иран.

В Ирак кюрдските здравни служби съобщиха за шестима убити и най-малко 68 ранени. Най-тежко засегнатият район е „Дарбандикхам“, близо до границата с Иран, където са ранени над 30 души. Земетресението беше усетено и на юг от Багдад, както и в съседните страни – Турция, Обединени арабски емирства и Кувейт.

Comments

comments