Благоевград дава началото на Националното турне на рок бандата Ахат и Джо ЛинТърнър

axat

Благоевград дава началото на Националното турне на рок бандата Ахат и Джо ЛинТърнър. До очакваната среща остават броени дни. В петък/10 ноември/ от 19.30 часа в благоевградската зала „Пейо Яворов“ започва „Походът“ на групата и обещава да бъде запомнящ. Освен нови хитове, легендите обещават да припомнят и обичани от почитателите на рок музика парчета. Изненади няма да липсват, а есенната вечер ще се превърне в „Пролетно утро“.
Билети за Националното турне на Ахат , могат да бъдат закупени от касата на зала „Пейо Яворов“, както и от мрежата на www.eventim.bg.
Специален гост на турнето ще бъде бившият фронтмен на DeepPurple и Rainbow Джо ЛинТърнър, който ще отпусне глас за шест парчета време. В сетлиста ще влязат обичани песни на Ахат като „Дървото“, „Брадвата“, „Огнени души“, и разбира се, химнът на едно поколение бунтари „Черната овца“.
От създаването си през 1986-а и до днес Ахат безспорно е запазената марка номер едно на българския твърд и тежък рок. Стилът и звученето на групата се доближават плътно до емблематични течения като прогресив, хевиметъл и прогресивметъл, а за многохилядните си дългогодишни фенове Ахат неотменно носят ореола на пионери на този стил музика в България. Няма съмнение, че това ексклузивно събиране на членовете на групата за юбилейно национално турне е едно от най-значимите музикални събития в България, с начало – Благоевград.

Comments

comments