Бизоните ще участват и в купа България през уикенда

Младежки отбор с бейзболисти на възраст под 23 години ще се включи в турнира за Купата на България, който се открива тази събота. Инициативата е на Атлетик (Сф), чиито млади таланти ще оформят гръбнака на тима. Съставът ще бъде допълнен с играчи от всички столични клубове, желаещи да осигурят игрово време за своите по-неопитни състезатели.

Атлетик U23 е в предварителна група А заедно с носителя на трофея от 2016 година София Блус, шампиона на България през последните 3 години и рекордьор с общо 21 титли Бизони (Благоевград) и най-стария българки клуб Академици (София). Именно младежката формация ще има честта да открие турнира с мач срещу „студентите“ на 30 септември от 15 часа на стадион „Бейзбол“ в Студентски град.

Там ще се играят всички срещи от групата, както и някои двубои от група Б. Водач в нея е 7-кратният носител на Купата на България и финалист от миналата година Атлетик със съперници Койоти (Дупница), Юнак (София) и НСА-Лъвове (София). Повечето мачове между тях ще се проведат на стадион „Диана“ в столичния кварталbizoni

„Дианабад“.

Comments

comments