Бебеносене с любов, женската практика Мандала танц и Кардио тренировки само част от вълнуващата програма на Фестивала „Здравей, Здраве“ в Благоевград

29597615_1029686583838569_3619805817602573169_n

Бебеносене с любов, женската практика Мандала танц и Кардио тренировки са само част от вълнуващата програма на Фестивала „Здравей, Здраве“ в Благоевград. Любимият фестивал ще се проведе на 28 и 29 април в зала „22 септември“.

С наближаването на събитието тече и усилената подготовка за него. Работата на организаторите по изданието вече е на пълни обороти, но доброто настроение не напуска никой, защото това, което тази година предлага фестивалът, е възхитително забавно. Нови и познати, емоционални и полезни, приятни и интересни занимания очакват всички посетители.

КАУЗА: Фестивалът е осъществяване на идеята да се популяризира здравословният начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве, като използва основно ресурсите на Пловдив и за Пловдив. Да създаде информираност и да провокира интереса на хората към здравословния начин на живот, да представи широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и за предотвратяване на заболявания, да стимулира използването на здравословни стоки и услуги, както и да насърчи специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. Фестивалът е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти,хора, занимаващи се с психологична помощ, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза за здравето.

МОТО: Фестивалът се води пт древната максима „Здрав дух в здраво тяло“, но всяко негово издание има акцент и собствено мото и облик.

Първият лектор в събота сутрин в Благоевград е Аида Марковска. Аида е един от организаторите на фестивала в Пловдив и е холистичен и трансгенерационен терапевт. На фестивала ще ни разкаже за силата на родовата история и колко е важно да познаваме корените си. Всеки от нас носи в себе си минимум 4 поколения предци, които по един или друг начин влияят върху нашите избори, ръководят нашето СЕГА и определят нашето УТРЕ. Нещата няма да се случат сами. Трябва нашето отговорно и осъзнато участие!

Изключително любопитна ще бъде също и Женската практика Мандала танц, която ще представи Цветанка Бръндева от 14:00 часа.

Ето какво ни разказва Цвети за себе си и за практиката Мандала танц:
„След 10 години работа за международни компании, рязко смених темпото и започнах да влагам енергия в ефективни начини за по-качествен начин на живот. За мен работата с хора винаги е била удоволствие. Вярвам, че радостта и удовлетворението в ежедневието идват от смелостта да бъдеш себе си и да обичаш себе си.
Женска практика Мандала или танц Мандала както е по-известна е сакрален храмов танц с древни корени. Благодарение на структурата му, той ни дава шанс да се вслушаме в себе си, да намерим подкрепа по пътя си, да изречем намерението си на глас и да танцуваме за неговото сбъдване по най-добрия начин за Нас.

В Мандала има специфични финни настройки с тялото, за да се подпомогне процеса на вътрешно центриране.
Това е твоята практика, ако:
– Искаш да почувсваш своята истина;
– Копнееш да си женсвена и енергична;
– Искаш да получиш безулсловна подкрепа от кръга;
– Имаш нужда от хармония и яснато;
Мандала танц е най-женската и красива практика, създадена от жени за жени. Това е процес на трансформиране и балансиране. Чрез танца жената не само се връща към своя център, но тя започва да изгражда света, в който иска да живее. Това е лечение на тялото и душата. Често в женското ни тяло се натрупват напрежение, болка свързана с комплекси, лоши преживявания, обиди. Танцът работи с тях. Жената става по-привлекателна, желана и се чувства щастлива.“

Comments

comments