Пълен текст на Истанбулската конвенция – прочети преди да говориш

96609472804749392

След като Министерският съвет прие проект за решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, последваха много коментари по темата от страна и на политици, и на медии, и на граждани.  По този повод публикуваме пълния текст на т.нар. Истанбулска конвенция. Можете да се запознаете с него ТУК

Преди да коментираме е добре да се запознаем с документа, първо – той е озаглавен „За превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“ и в него – ако си направим труда да го прочетем открай докрай /а това е възможно/ – никъде, буквално в нито един пасаж, на нито един ред няма да срещнем понятия като „трети пол“, „еднополови бракове“, LGBT и т.под.

Няма да правим изводи, защото всеки трябва да направи за себе си. Ако не си прочел текста обаче, най-малкото е не сериозно да коментираш. Но у нас, това да плюем, по нещо, което даже не познаваме в детайли е ежедневие. Всеки разбира от всичко…и това е проблемът!

Comments

comments

About Мариета Димитрова

Мариета Димитрова е главен редактор и собственик на информационна агенция Blagoevgrad News, работи и като репортер-кореспондент на "Господари на ефира". Бивш автор и водещ на сутрешно предаване по Регионална телевизия Око. Член на Асоциацията на европейските журналисти – България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

избори

Ден за размисъл в Русия преди президентските избори

Събота е ден за размисъл в Русия преди президентските избори утре, които според всички прогнози ...