Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград с нов „Приключенски клуб“, „Панорама на университетите“ и богата програма до края на месец март

29257688_722674354787920_1594881318766772224_n

Нов „Приключенски клуб“ към Център за личностно и творческо развитие отваря врати в Благоевград. Той е насочен към всички деца, които искат да се докоснат и опознаят красивата природа. Възпитаниците на школата ще имат възможност да практикуват всички видове и форми на туристическата практика, като походи, разходки, излети, екскурзии, зелени училища, морски лагери, пещерно дело, ориентиране, алпинизъм и други. Чрез участието си в дейността на „Приключенски клуб“, всеки ученик ще открива и запазва природните хубости, културните ценности, исторически и археологически забележителности и ще разпространява познанията си за тях. Новооткритият „Приключенски клуб“, с ръководител Владимир Стоянов.
На 28 март Център за личностно и творческо развитие, с помощта на кариерни консултанти, организира и „Панорама на университетите“. Тя ще се състои на 11.00 часа до 16.30 часа във фоайето на зала „22-ри септември” – Благоевград. Участие в панорамата ще вземат представители на 13 университета от страната. Целта е студентите от Благоевград и техните родители да получат информация за специалностите и реда за кандидатстване в различни висши учебни заведения.
В събитието се включват Американски университет в България, Висше транспортно училище „Тодор Каблешков”, София, Военна академия „Георги Стойков Раковски”, София, Лесотехнически университет, София, Медицински университет, Плевен, Национална спортна академия „Васил Левски”, София; Нов български университет, София; Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, Свищов; Тракийски университет – Стара Загора; Университет за национално и световно стопанство, София; Университет по хранителни технологии, Пловдив; Химикотехнологичен и металургичен университет, гр.София и Югозападен университет „Неофит Рилски”.
ЦЛТРДБ ще отбележи и Международния ден на театъра с представления, които ще бъдат представени под надслов „Детето актьор празнува“. Участие в програмата ще вземат представители ДЮТ „Щурчо“ с ръководител Юлия Дживджорска.
Началото е от 14:00 часа на 26 март с „Театрална работилница”, зала „Св. Лука” в кв. Вароша. На 27 март денят започва с посещение на Куклен театър Благоевград. В същия ден от 17:00 часа ще бъде представено “Кучето, което не можеше да лае”, зала „Св.Лука” в кв.Вароша ”. На 28 март от 14:00 часа ще се проведе открит урок- репетиция на ”Тартюф” по Молиер взала „Св.Лука”, кв. Вароша”. На 29 март от 17:00 часа ЦЛТРДБ ще представят приказка за „Правдата и Кривдата” в зала „Св.Лука”, кв.Вароша“. На 30 март от 17:00 часа – „Зрънце по зрънце”, народна приказка, зала „Св.Лука”, кв.Вароша“, а от 19:00часа- посещение на спектакъл в Драматичен театър „Н.Вапцаров”, Благоевград.

Comments

comments