Цветанови ли са Весковите къщи на Пирин голф?

hotel-pirin-golf-country-club-bansko-razlog-top20oferti-12

Цветан Цветанов често е забелязван да посещава две жилища в комплекса Пирин голф между Банско и Разлог. По признание на неговия инвеститор Йордан Каназирев в пресата, със сигурност поне единият имот е на близкия му певец Веселин Маринов. Ако се вярва на местните хора и на източници от ГЕРБ обаче, реално може и двата да са на Цветанов.

Кой е предприемачът Каназирев? Той е собственик, освен на Пирин голф, също и на фалиралия заради дългове от 38 000 000 евро – 75 000 000 лева строителен гигант Балканстрой. В София той се прочу с опита си да пробие в пътното изграждане. Така направи обекта си на ъгъла на ул. Георги Софийски и бул. Ив. Е. Гешов, че веднъж отворен, се наложи да бъде затворен за доработване – това си беше първи по рода си случай в столицата. Фирмата влезе като подизпълнител и при втората линия на метрото. Ала през май 2016 г. официално беше обявена в несъстоятелност.

Това обаче не попречи да продължи да участва в двата консорциума, които правят т.нар. Воден цикъл на Банско. За него бяха отпуснати веднъж 89 400 000 лв., а втори път 33 170 034,99 лв., при това от еврофондовете, от кабинетите Борисов 1, където Цветанов беше вицепремиер, и Борисов 3.
При работата по първия етап, дали поради неумение на строителя или поради надценяване на силите му, Банско остана разкопано четири зими за ужас на инвеститорите в неговия туризъм. Не е случайно, че през последните два сезона, последвали мощните разкопки, курортът бележи отстъпление и спад на посетителите – много чужди гости отказаха да приемат калищата като атракция, простряна на 25 улици. Такъв мащаб би бил заплашителен за милионна София, а за 200 пъти по-малкото Банско си беше чист ужас.
На всичкото отгоре, на обекта загина и работник, за когото после се оказа, че нямал трудов договор.
Интересно е, че в единия консорциум участваше и фирмата Хидрострой, станала хитова покрай булеварда във Варна за 46 млн.лв. на километър, който три пъти се разпадна в първия месец след откриването си с 9 месеца закъснение, мина през трибуните на стадион и какво ли още не. Напомняме, че неин директор е бивш общински съветник от ГЕРБ във Варна, също кадър на Цветанов.
Вероятно всички тези съвпадения са случайни, но звучат интересно, подредени в пъзел, нали?

Източник: https://19min.bg

Comments

comments

About Мариета Димитрова

Мариета Димитрова е главен редактор и собственик на информационна агенция Blagoevgrad News, работи и като репортер-кореспондент на "Господари на ефира". Бивш автор и водещ на сутрешно предаване по Регионална телевизия Око. Член на Асоциацията на европейските журналисти – България.

One comment

  1. разложанин

    Маринов има само една къща на голфа от 200кв.м. и си е лично негова! А г-н Цветанов винаги отсяда в хотела .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

еу

Едва три на сто от българите са на мнение, че законността не е важна

За 94 на сто от българите е важно законите да се отнасят за всички – ...