„Европа отблизо“: Ангел Джамбазки за предстоящите европейски избори и политическата отговорност

 

В рубриката „Европа отблизо“ си говорим с българския евродепутат Ангел Джамбазки.  Разказва за свършеното от него за последните 5 години, както и, че това ще бъде в основата на неговата кампания. „Най-добрият атестат е свършената работа.“, смята той и е сигурен, че има какво да още даде в политиката и борбата за интересите на страната ни.

Според него проблемите в коалицията “Обединени патриоти”, довели до явяване отделно на европейските избори на трите партии от коалицията, са извън ВМРО. Позицията на партията на Джамбазки е, че явяването отделно е погрешно. Но въпреки това е уверен, че ВМРО ще има представителство в следващия Европейски парламент, а останалите формации – вероятно не.

Джамбазки коментира и политическата отговорност, която трябва да поеме всеки, който е решил да се занимава с това, защото хората гласуват доверие и то следва да бъде оправдано. Евродепутатът коментира и темата с „апартаментите на властта“, които доведоха до вълна от оставки в България.

В историята на настоящият европейски парламент  Ангел Джамбазки (ВМРО/Европейски консерватори и реформисти).  ще остане  най- активният български евродепутат.  Той е на 12-то място от всички 751 члена на Европейския парламент. Има 95% присъствие на пленарни заседания.

Comments

comments