Удължиха срока за възрастни, които да ползват безплатния център в Дупница

grad Dupnica

Приемът на документи за лицата, които желаят да бъдат включени в проекта за ползване на социалната услуга „Дневен център за възрастни хора с увреждания – шанс за активно включване” в Дупница се удължава до 21-и юли, информират от пресцентъра на администрацията.
Причината е в малкия брой подадени заявления от желаещи да се възползват от напълно безплатните услуги, които са за капацитет от 30 човека.
Както е известно, Община Дупница успя да спечели този социален проект, който осигурява целодневно и почасово обгрижване на въпросните лица. В центъра, ползвателите ще могат да се възползват от психологическо консултиране, рехабилитация, медицинско обслужване, арт-терапия, трудо-терапия.
Подаването на документите става в стая 38 на общинска администрация.
„Мнозина са останали с впечатление, че това е услуга за социални асистенти. Няма такова нещо. Идеята на дневния център е съвсем различна. Не са малко семействата, които денонощно са до свой близък и нямат възможност поради тази причина да работят нормално. Дневният център е именно с тази идея или образно казано – докарвате своя близък в центъра, отивате на работа, и след края на работния ден го прибирате у дома. Разбира се, услугата може да не се ползва през целия ден, а и само за няколко часа, въпрос на предпочитания“, коментира главен специалист „Социални дейности“ Нина Александрова.
Телефон за повече информация: 0701/5-92-39 – Людмила Спасевчева

Comments

comments

About Татяна Петлова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

xf9139627d49a687693ce4757dbe18044_L.jpg.pagespeed.ic.rgAUw4sPR5

Великденски концерт в Разлог

Великден е най-големият християнски празник. Той възвеличава Божия син Иисус Христос и неговото възкресение. На ...