Убитите пешеходци са се увеличили с 30% през 2017 г.

пешеходна

Пешеходците, загубили живота си през 2017 г. в следствие на пътен инцидент, са достигнали 157 души. Това е увеличение с 30%, показва справка на bTV.

През декември 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че прокуратурата започва обща национална проверка на всички пешеходни пътеки.

Инспекцията е възложена на вътрешното ведомство и на регионалното министерство и се контролирана от държавното обвинение.

„Жертвите и пострадалите в катастрофи през последните седмици са повече, отколкото бихме могли да приемем със съзнанието, че такава е статистиката. Тя не може да се мери. Нито един загубен на пътя човешки живот не е просто елемент на една извадка“, каза тогава Цацаров.

След края на проверката ще последват сигнални писма от МВР и предложения от прокуратурата до органите, задължени да контролират и поддържат маркировката – кметовете на съответната община. При неизпълнение ще последват санкции от полицията и държавното обвинение.

Comments

comments

About Татяна Петлова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

избори

Ден за размисъл в Русия преди президентските избори

Събота е ден за размисъл в Русия преди президентските избори утре, които според всички прогнози ...