Тръмп обяви нов план за имиграцията в САЩ

item_item1280pxdonaldtrump

Американският президент Доналд Тръмп обяви нов план за имиграцията в САЩ. Очаква се новите правила за получаване на Зелени карти да доведат до значително намаляване на легалните имигранти, по-строги правила за получавана на временни работни визи, рестрикция за даване на визи по семейна линия и ограничаване на броя на законните имигранти до 50 хиляди на година.

Новите правила са предложени от републиканците, а президентът съответно ги подкрепи. Законопроектът с работно име Raise, което в превод означава „повишаване“, предстои да бъде обсъден в двете камари на Конгреса, съобщава БНТ.

„Този закон ще намали бедността, ще увеличи заплатите и ще спести на данъкоплатците милиарди долари“, коментира Тръмп, който е убеден, че промяната на начина, по който САЩ издава Зелени карти, ще помогне за всичко това.

Според него законът ще намали верижната миграция и ще замени сегашната схема с точка в система за получаване на Зелени карти. „Този конкурентен процес за кандидатстване ще облагодетелства кандидати, които говорят английски, разполагат с финансови средства, за да се издържа и покажат умения, които ще бъдат от полза за нашата икономика“, обяснява още американският президент.

Comments

comments

About Велислава Янакиева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

поли

Катастрофата след изхода от Благоевград в посока Железница предзвика хаос на пътя, няма пострадали

Катастрофа на главен път Е-79 в района на полигона край Благоевград затапи движението в двете ...