ТЕЦ „Бобов дол“обвини Арнаудова в лъжа. На площадката им обаче има всякакъв боклук

тец-бобов1

ТЕЦ ”Бобов дол” разпространи по медиите своя позиция, в която твърди , че говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова подвежда и съобщава неверни твърдения.
Според отговорното дружество ТЕЦ “Бобов дол” горят само „отпадък, който е преработен и превърнат в гориво за оползотворяване”

Екип на Биволъ и Зов нюз обаче засне отпадъци, намиращи се на територията на ТЕЦ-а и подготвени за горене, които нито са преработени, нито са превърнати в гориво за оползотворяване.
От разкъсаните бали можеха да се видят различни битови отпадъци, глинени саксии, текстил, непотребни обувки, пластмаси и всякакви други боклуци.

тец-бобов3

Дали изреденото и показаното дотук противоречи на позицията на ТЕЦ-а?

„На 04.09.2019 г. говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова оповести следното становище: „ТЕЦ “Бобов дол” ЕАД е горил отпадъци в разрез с комплексното си разрешително“. ТЕЦ “Бобов дол” ЕАД като отговорно Дружество винаги е съдействал на всички институции.

Не смятаме, че е редно да се изнасят публично твърдения, които са неверни и подвеждащи. ТЕЦ „Бобов дол” ЕАД притежава Комлексно разрешително. На база на това разрешително е издадено позволение от страна на МОСВ”. Това обявиха от дружеството в отворено писмо по повод разпоредените от Сотир Цацаров проверки на няколко ТЕЦ-а.
От „Бобов дол” подчертават, че горят само „отпадък, който е преработен и превърнат в гориво за оползотворяване”.

„Относно неверни твърдения на определени неправителствени организации за температура на изгаряне в енергийните котли на ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД, отправяме призив към тези “експерти” да се запознаят със съоръженията на централата”, пишат още от ТЕЦ „Бобов дол”.

И категорично заявяват, че ще търсят правата си в съда „за всяко едно неотговарящо на истината твърдение”.
Зов нюз пита дали заснетите боклуци отговарят на комплексното разрешително на ТЕЦ “Бобов дол” и къде от Дружеството съхраняват законно отпадъците, подготвени за горене?

тец-бобов3

Източник:Зов нюз

Comments

comments