„Съдебна охрана“ на национален протест

sydebna ohrana

Стотици служители на затворите се събраха на протест пред сградата на Министерството на правосъдието. Те настояват за достойно заплащане. Държат знамена, транспаранти и балони. На балоните са закачени табелки с надпис „Бюджет 2018” и освиркват правосъдното министерство. Протестът е под надслов „Европа и за нас“ и е под формата на митинг-шествие.

Това е вторият национален протест в столицата, на който надзирателите и служителите в „Съдебна охрана“ настояват за 20% увеличение на заплатите и назначаване на още служители, подобряване на условията на труд и решаване на проблемите с натрупаните дни отпуск.

Предният път министърът на правосъдието Цецка Цачева заяви категорично, че пари за по-високи заплати и за подобряване на условията на труд няма. През януари, по-малко от месец след приемането на Държавния бюджет за 2018 г. правителството даде допълнителни 100 млн. лв. на полицаите, без тези пари да са предварително разчетени и ще се разчита на излишък в бюджета в края на годината. Повече пари получиха и учените от БАН. Всички разходи се правят, за да не протестират.

Планът е след Министерство на правосъдието протестиращите да продължат шествието до Министерство на финансите и до Министерски съвет, предаде Фокус.

Comments

comments

About Радост Василева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

избори

Ден за размисъл в Русия преди президентските избори

Събота е ден за размисъл в Русия преди президентските избори утре, които според всички прогнози ...