Строежът на „Струма“ през Дефилето в задънена улица, Кресна отново настръхна

0d80f14f102b043aec472a0b90c6d1a8_f9852

Строителството на магистрала „Струма” през Кресненското дефиле отново е в задънена улица. Местната власт скочи срещу държавата, заявявайки че не е съгласна с последния идеен проект, който предвижда старият път да остане основен в посока Гърция.

Спорът за това как и откъде да минава магистрала „Струма“ нажежи страстите.

Местни хора и власт се противопоставиха срещу основния идеен проект на пътната агенция, който предвижда еднопосочно движение в две ленти в посока Гърция по досегашния път, а в обратна посока – ново трасе високо в планината.

Жителите на Кресна и местната власт настояват и двете платна да бъдат изградени в планината, а старият път да остане двупосочен и алтернативен. Дори изграждането на дълъг тунел им се видя удачен.

Обсъждането на идейните проекти за спорния лот продължава и през септември в Симитли. Тогава на срещата ще присъстват и природозащитни организации. А от АПИ припомнят, че времето изтича и ако строителството не приключи в срок, България ще трябва да връща на Европа и парите за построените вече отсечки./ НОВА

Comments

comments

About Велислава Янакиева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

30716561_1904524762905507_2259596296018984960_n

Запознаха фермери с подмярка „Стартова помощ за млади земеделски стопани“

При засилен интерес премина първата седмица от обиколката по общини на експертите от ОИЦ – ...