Структурата на ГЕРБ-Благоевград номинира Камбитов за трети мандат в оспорвано състезание с Илиан Георгиев и Йордан Андонов. Значително по-ниска подкрепа получи кметът, в сравнение с 2015 година

камбитов

 

Тази вечер се проведе събранието на ГЕРБ в Благоевград, на което трябваше да се номинират евентуалните кандидатури за кмет на Благоевград.   На него бяха предложени 5 номинации: Атанас Камбитов, Илиан Георгиев, Йордан Андонов, Росица Димитрова и Евгени Бибов.

 

Бибов и Димитрова си дадоха отвод и така на практика, състезанието бе между останалите трима: Камбитов, Георгиев и Андонов.

Андонов получи подкрепата на 102-ма от делегатите, 19 гласуваха „против“, а 97 се въздараха. Георгиев получи 147 гласа „за“, едва 12 „против“ и 81 „въздържал се“.

Настоящия кмет Камбитов получи подкрепата на 189 от своите съпартийци, против него гласуваха 10 души, други 57 се въздържаха.

И докато някои побързаха, да нарекат „победа“ за Атанас Камбитов гласуването, ние смятаме, че  е редно да се направи паралел с гласуването и номинациите през 2015 година, както и да бъде направен анализ на резултатите. Това със сигурност ще покаже, че успехът , за който се пише не е толкова категоричен, както и, че броженията в ГЕРБ от последните месеци дадоха своя резултат.

Припомняме, че през 2015 година 246 членове на ГЕРБ единодушно номинираха д-р Атанас Камбитов за кмет на Благоевград. Тогава номинацията му беше единствена, с пълно мнозинство, 246-те делегата номинираха единодушно д-р Атанас Камбитов за втори кметски мандат.

Днес номинациите бяха 5.

През 2015 година, никой не гласува „против“ или „въздържал се“, по отношение на кандидатурата на Камбитов, тоест той се ползваше с пълна подкрепа и доверие на структурата.

4 години по-късно, 10 бяха „против“ и 57 „въздържал се“, или общо 67 от членовете на ГЕРБ-Благоевград показаха, че кмета Камбитов е изгубил доверието им.

Членовете на местната структура показаха още, че в нея има и други хора, които са алтернатива на настоящото управление на общината и имат сериозно доверие в тях. Настоящия съветник и директор на НОИ-Илиан Георгиев получи 147 гласа „за“ и се очерта като авторитетна фигура, на която хората в ГЕРБ вярват.

 

Неуредиците и вътрешните противоборства в структурата са факт от месеци, а само ден преди номинациите, до медиите бе изпратено писмо от група нарекла се „Отлъчени от ГЕРБ“, в което те разказват за авторитарно управление на Камбитов и незачитане на гласа на всеки член на партията.   Те твърдят още, че писмото е изпратено и до премиера Борисов и Етичната комисия на ГЕРБ.

Какъв ще отзвука от изнесените от „отлъчените“ данни, може би предстои да се разбере. Това, което е сигурно е, че Борисов в последните месеци се опитва, да сложи ред в партийните структури и не се замисля, когато трябва да се раздели с ключови фигури, които „нарушават“ партийната дисциплина,  в името на бъдещето на партията, така че към момента нито една позиция не е сигурна.

Дали в крайна сметка, победата на Атанас Камбитов от тази вечер ще е окончателна и реална, ще стане ясно едва когато това се потвърди от София.

Ето какво написаха до Борисов и Етичната комисия „Отлъчените от Герб“, които някои медии вече се опитаха да дискредитират и омаловажат:

„Уважаеми г-н Борисов,

Пишат Ви членове на партия ГЕРБ, членове които са били винаги активни, членове които са от създаването на партията.

Знаете ли, че общинската структура на ГЕРБ – Благоевград вече на практика е мъртва.

Знаете ли, че партийните клубове на практика не съществуват.

Знаете ли, че в тях се събират по 3-4 човека близки до кмета Камбитов и те решават кой да се                        номинира. /Естествено по препоръка на Камбитов/

Знаете ли, че за да влязат в листата за общински съветници, на предстоящите избори, се номинират само хора на Камбитов.

Знаете ли, че повечето съветници, които се избират са по 3 мандата, но нямат експертизата да са там.

Знаете ли, че не се допускат да се правят номинации за други кметове освен Камбитов.

Знаете ли, че се следи изкъсо, който дръзне да номинира различно име освен посочените от Камбитов хора, моментално се атакува с всякакви средства.

Знаете ли, че от партията бяха отлъчени много хора, които са дали много за ГЕРБ и искат да работят още, само защото са били коректив или са дръзнали да изказват мнение различно от Камбитов.

Знаете ли, че областният управител Бисер Михайлов беше наложен от Камбитов, въпреки че общинската структура тогава гласува за друг.

Знаете ли, че има доста дами, желаещи да бъдат в листата за общински съветници, но не се допускат.

Знаете ли, че след събранието, което предстои на 1.08.2019 г. при вас ще пристигне списък с имена, наредени в листата за общински съветници, същите тези лица близки до Камбитов .

Знаете ли, че друга номинация за кмет на Благоевград няма да има освен тази на Атанас Камбитов, защото всичко се диктува от него.

Знаете ли, че този модел /феодален на управление от хора с променена походка/ е наложен от самият Ц.Ц.

Знаете ли, че хората вече не искат  ГЕРБ заради точно такива самозабравили се хора.

Знаете ли, че общинската структура очаква с нетърпение Вашето обещание за реформи и освежаване в структурата.

Знаете ли, че Благоевград не иска повече Атанас Камбитов за кмет.

Благодаря Ви за това, че прочетохте нашето открито писмо!

 

С уважение : Винаги верни на ГЕРБ и Борисов“

 

 

Comments

comments