Спасил десетки човешки животи и оперен певец номинирани за почетни граждани на Дупница

sapundjiev-344x264

Две големи личности са номинирани за „почетни граждани“ на община Дупница. Доайенът на Планинска спасителна служба-Дупница д-р Васил Сапунджиев е предложен от кмета на града инж.Методи Чимев за най-голямото признание, което се дава на жител на общината.

Известният стоматолог има над 40 години доброволческо участие в дупнишкия отряд, като от 1984 до 2004 година е негов началник, когато напуска поста заради възрастовите ограничения, но остава в отряда. Именно той е в основата на запазването на отряда в първите години на прехода, когато няколко ПСС-та в България загиват, но д-р Сапунджиев и останалите доброволци успяват да го съхранят и изпълняват опасни акции по спасяването на човешки живот в най-опасния район на България и до днес. Над 800 са акциите, в които е участвал д-р Сапунджиев, а често се е включвал доброволно и при потушаването на различни бедствия.

Оперният певец Арон Аронов е вторият, който ще бъде гласуван да получи званието „почетен гражданин“. Той има над 1000 участие на сцените в цяла Европа и е едно от най-известните български имена в операта и оперетите. Тази година той навършва 80 години.
Двамата ще получат своите отличия на тържествената сесия на 19 октомври.

Comments

comments

About Велислава Янакиева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

хороскоп

Дневен хороскоп за 24 февруари

Овен Денят ще се окаже приятен, ако откриете нещо интересно и се концентрирате върху него. ...