/СНИМКИ/ За пореден път: Директорът на VII СОУ Лилия Стоянова отложи делото срещу родител на своя ученичка, вижте защо

vvvv25319711_1766190450070752_123675955_o

За пореден път директорът на най-голямото училище в Югозападна България – Седмо СОУ „Кузман Шапкарев” Благоевград Лилия Стоянова отложи делото, което заведе срещу родител на своя възпитаничка – Атанас Божинов. Причината за отлагането на делото и насрочването му за друга дата е внезапно влошилото се здравословно състояние на адв. Лазарова – защитника на Стоянова и неявяването на адвокатката в съда.

След като съдията, който гледа делото отсъди, че отсъствието на адв. Лазарова е достатъчна предспоставка да не даде ход на същото, то бе отложени. За трети път. Припомняме, че в петък имаше заседание по делото на Катя Тороманова, учител по история, на което въпреки присъствието си в коридора на съда, Лилия Стоянова по необясними причини не пожела да влезе в съдебната зала. Тороманова е една от четирите учителки, които бяха уволнени през месец август – с нея бяха връчени заповедите и на учителката по френски език и дългогодишен заместник директор по учебната дейност Желязка Милков, преподавателката по английски език Татяна Бучинска и началния учител – целодневно обучение Цветелина Димитрова.

Предисторията на настоящото дело идва след жалба на директорката от март тази година, когато родители на третокласници се събраха пред 7-мо СОУ в Благоевград, за да се срещнат с ръководството на училището и да проверят в какви стаи учат третокласниците. Това се случи след скандал, избухнал между ръководството и родители, поискали да влязат в училище и да разберат защо децата им са настанени по три на чин в стая, с размерите на клетка и кое налага подобно отношение към малките ученици.

Разказите на родителите са, че причината за настаняването на децата в такива помещения било репресивна мярка, срещу отказа на родителите им и техните учители да хранят децата от кетъринга, а са избрали заведение в близост до училището. От началото на втория срок, децата били натъпкани като сардели в малка стая без прозорци.

Директорката Лилия Стоянова тогава се срещна с родителите и обясни, че децата от предучилищна възраст са много, желаещите да посещават училището са много, капацитетът е запълнен и се налага да преграждат стаи, за да поемат всички ученици. Тя отрече категорично да има репресия заради кетъринга към малките ученици и влезе във вербална схватка с присъстващите родители.

След случката Стоянова депозира жалба, в която обвинява Атанас Божинов, че по време на срещите с родители през февруари, той се е обърнал към нея с изречението: “ Я ДА ВИДИМ СЕГА КОЛКО СИ ОТКРАДНАЛА ОТ ПРОЕКТА?“ . В жалбата си тя обяснява още, че поведението му било обидно за нея, почуствала се унизена и съсипана. Много интересно за нас е обаче, защо Стоянова не е подала жалбата още тогава, а едва след шест месеца, точно преди да изтече срокът за завеждане на дело от този тип. Логично си задаваме въпроса, не е ли осъзнала обидата тогава и защо е предприела действията толкова късно, както и защо отлага за трети път делото срещу Божинов.

vvvv25319669_1766190473404083_1068400269_o

vvvv25286052_1766190436737420_1829117537_o

Comments

comments