/СНИМКИ/ В Микрево стартира първата транснационална среща на проект „Да бъдем заедно чрез митове и легенди“ – „Let’s MYTH together!“

18

Старт на първата транснационална среща по програма „Еразъм +“ „Да бъдем заедно чрез митове и легенди” бе даден в Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в село Микрево днес.

В Деня на народните будители екип от учители в училището посрещна гостите от Литва, Полша, Италия, Португалия и Словакия. Официални гости на събитието бяха заместник – кметът по хуманитарните дейности в община Струмяни Фиданка Котева и заместник – кметът по стопанските дейности Петя Тасева, както и началникът на РУО – Благоевград Ивайло Златанов. Тържественото посрещане на чуждестранните посетители започна с приветствие от директора на „Св. Паисий Хилендарски“ Лиляна Велкова, която топло поздрави гостите и изказа радостта си от факта, че повереното й училище е домакин на първата транснационална среща от съвместния проект между шестте държави.

1

2

8

Събитието продължи с поздрав към посетителите от страна на възпитаниците в „Св. Паисий Хилендарски“. Мажоретен състав и български мъжки танц заслужено обраха овациите, а гостите имаха възможност да се насладят и на изпълнението на една от най-великите български песни – „Една българска роза“.

5

7

3

По стар български обичай домакините посрещнаха посетителите с погача с мед и сол, а всеки от тях бе зарадван и с роза за „добре дошли“.

6

10

9

Визитата на гостите продължи с обиколка из сградния фонд, с който училището в Микрево разполага, а те не скриха положителните си впечатления от базата, в която се работи с учениците. Веднага след това, приветствие към присъстващите отправиха началникът на РУО – Благоевград Ивайло Златанов, зам. – кметът Фиданка Котева и директорът на „Св. Паисий Хилендарски“ Лиляна Велкова, която поднесе на чужденците символични подаръци от името на училището и Общината.

15

След обиколката, всеки от гостуващите екипи представи страната, от която идва и училището, което представлява. Директорът на училището в град Мажейки – Ramune Badaukiene и координаторът Lina Cepauskiene бяха представителите от Литва, Полша представиха директорът на едно от училищата в град Торун – Anna Czarnowska и главният координатор на проекта Dariusz Mazurowski, италианското присъствие имаше в лицето на директора на едно от училищата в Катания Valeria AlfiaPappalardo и координатора Lucia Antonina Rigano, Nuno Rodrigues Martis Sousa и Ana Maria Ataide Malafaia Spinola бяха представители от Гимараеш от португалска страна, а гости от Спишка Нова ВЕС, Словакия, бяха координаторът Lucia Turancova и Zuzana Zigrajova.

17

16

20

Наред с чуждестранните си гости, екипът от българска страна в лицето на директора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ Лиляна Велкова и учителите Божидар Харисков, Юлия Янева, Петър Христов, Симо Паров, Красимира Янева и Христина Чорбаджийска, също презентираха община Струмяни, село Микрево и историята и дейността на училището.

Първият ден от срещата приключи вълнуващо – всички гости подариха на любезния екип – домакин символични подаръци, характерни за страната, от която идват и благодариха за топлото посрещане. Първата транснационална среща поставя началото на редица такива във всички участващи в проект по програма „Еразъм +” „Да бъдем заедно чрез митове и легенди”- „Let’s MYTH together!“- Проект No 2017-1-PL01-KA219-038748_3.

21

22

23

19

18

Този проект е финансиран по програма „Еразъм +“ и публикацията отразява само личните виждания на авторите и участниците. Програма „Еразъм +“ не носи отговорност за съдържанието на публикацията „Да бъдем заедно чрез митове и легенди“, както и за използването на съдържащата се в нея информация.

Comments

comments