Смяна на местата: Трифон Зарезан или Свети Валентин?

 

След като отмине еуфорията около коледните и новогодишни празници идва времето на един друг празник – Празникът на Влюбените. В България нямаме сериозна традиция за празнуване на 14 февруари като ден на влюбените.въпреки че в България , в манастир Св.Св Константин и Елена се пази частица от мощите на светеца , покровител на влюбените! По скоро сме празнували Трифон Зарезан – светеца покровител на лозари, кръчмари и градинари. Католическия празник, който отбелязва 14 февруари като ден на влюбените бързо навлезе у нас и се възприе като един от празниците в календарната обредност. 

Нашият екип- Ваня Янева и Татяна Петлова се разходиха по пистите над град Добринище, за да разберат кой празник е по свиден на хората.

Comments

comments

About Мариета Димитрова

Мариета Димитрова е главен редактор и собственик на информационна агенция Blagoevgrad News, работи и като репортер-кореспондент на "Господари на ефира". Бивш автор и водещ на сутрешно предаване по Регионална телевизия Око. Член на Асоциацията на европейските журналисти – България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

28167280_565796567116074_4630035927266145538_n

Пожарникари спасиха паднала в река патица

На достойна за уважение постъпка станаха свидетели санданчани днес. Полицаите от Районна служба „Пожарна безопасност ...