Серия кражби в пет села в Пиринско, извършителите с наложени наказания

съд_благоевград

През м. май 2016 г. трима младежи – Б.С. (на 21 години), Д.Г. (на 20 години) и непълнолетния Х.П. извършили серия от кражби в търговски обекти в селата Блатска, Лъжница, Петрелик, Балдево и Абланица в Благоевградска област.

Само за три дни те отнели от пет търговски обекта различни вещи, собственост на няколко физически и юридически лица, на обща стойност 1652,12 лв. За извършване на престъпленията били използвани леки автомобили различни марки, като при проникване в магазините, с помощта на метален тръбен ключ и отвертка, те повреждали входни врати или прозорци. В с. Абланица подсъдимите разбили вендинг-автомат за кафе, като огънали ламарината около заключващото устройство. Сред откраднатите от тях вещи имало цигари, бира и безалкохолни напитки, сладкарски изделия, мобилен апарат и парични средства.

Тримата са се признали за виновни и са сключили споразумения с прокурор в Районна прокуратура – Гоце Делчев, които съдът е одобрил. Част от причинените имуществени вреди от престъплението са възстановени на пострадалите лица, а другата е обезпечена със записи на заповед.

За извършените от тях престъпления на подсъдимите Д.Г. и Б.С. са наложени наказания от четири месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок. Непълнолетният Х.П. е с наказание „обществено порицание“, съобщение за което е поставено на таблото в Община Гоце Делчев.

Comments

comments

About Велислава Янакиева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

3

/СНИМКИ/ Евродепутатът Андрей Новаков представи програма A.L.E.C.O. в Благоевград

Евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) представи първата българска програма на ЕС в Благоевград, чийто инициатор и ...