Сайтът Пик посочва на МВР провокаторите, полицията ги извежда (видео)

Недялко Недялков към Николай Стайков: Джендърче! Ти ще ми паднеш бе!

Журналистът и граждански активист Николай Стайков бе отведен от полицията от протеста в подкрепа на избора на Иван Гешев за главен прокурор пред Висшия съдебен съвет.

Стайков, който е и журналист, не правеше нищо повече от това да снима събитието и да го излъчва във фейсбук.

Организаторите на акцията в подкрепа на Гешев от сайта Пик обаче го нарочиха за провокатор, а служителите на реда мигновено изпълниха указанията им да изведат Стайков.

Преди това той стана обект на агресия от страна на собственика Недялко Недялков. Той се отправи заплашително към него с думите:

„Големия мъж, бе джендър! Големия мъж! Големия мъж си, бе? Много си як бе! Джендърче! Ти ще ми паднеш бе!“

От трибуната по високоговорител обявиха, че на протеста е дошъл и провокатор и веднага след това полицай отиде при Стайков да му иска „акредитация“. Наложи се журналистът да му обясни, че на обществени места не му трябва акредитация, за да снима и че думичката за журналистическа карта е друга. След това униформени изведоха Стайков от протеста и му записаха данните по лична карта.

Comments

comments

About Мариета Димитрова

Мариета Димитрова е главен редактор и собственик на информационна агенция Blagoevgrad News, работи и като репортер-кореспондент на "Господари на ефира". Бивш автор и водещ на сутрешно предаване по Регионална телевизия Око. Член на Асоциацията на европейските журналисти – България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

СНИМКА: Ройтерс

Хванаха ислямисти, подготвяли терористични атаки в Москва

В рамките на операцията са задържани петима души В Москва са арестували бойци на терористичната ...