Реал Мадрид изнесе лекция в Париж и показа кой носи короната

ие


Кралят на Европа Реал Мадрид се класира за 1/4-финалите в Шампионската лига след втора победа срещу Пари Сен Жермен – този път с 2:1 на „Парк де Пренс“ в Париж. Така „белите“ продължават напред с общ резултат 5:2. След нулево първо полувреме Кристиано Роналдо откри резултата в 51-ата минута, а червен картон на Марко Верати (66) обезсърчи още повече момчетата на Унай Емери. В 71-ата Единсон Кавани изравни, но след това Каземиро донесе победата с попадение в 80-ата минута.
Зинедин Зидан изненадващо остави на пейката Тони Кроос и Лука Модрич, които явно не бяха готови за пълни 90 минути. Наставникът на „белите“ се лиши от услугите и на Иско, и на Гарет Бейл. Квартетът в средната зона беше оформен от Лукас Васкес, Матео Ковачич, Каземиро и Марко Асенсио. Унай Емери пусна Анхел ди Мария на мястото на контузения Неймар. Килиан Мбапе и Единсон Кавани също трябваше да атакуват вратата на Кейлор Навас. Капитанът на парижани Тиаго Силва отново зае позиция в защитния вал, след като пропусна мача на „Сантиаго Бернабеу“.
Срещата започна с по-прибрана игра на европейския крал и по-продължително владение на френския тим. В десетата минута Асенсио центрира отляво, получи се коварен рикошет, но вратарят Алфонс Ареола внимаваше и улови на самата голлиния. В 12-ата Асенсио подаде великолепно към десния фланг за Роналдо, той чукна към Карим Бензема, след чийто удар от дистанция топката излезе в корнер. В 14-ата Даниел Алвеш много хитро изведе Мбапе при съмнения за засада. Френският бързак се опита да извади топката за Кавани, но Серхио Рамос се справи със ситуацията.
В 17-ата Лукас Васкес проби, потърси двойно подаване с Кристиано, португалецът се хвърли на земята, търсейки дузпа, която не получи. По-малко от минута по-късно Карвахал центрира отдясно, Рамос отклони технично топката към далечния ъгъл. Ареола показа страхотен рефлекс и спря кълбото, а при добавката Роналдо не успя да отбележи, притиснат от защитник. Мбапе действаше като голямата заплаха за вратата на Кейлор Навас, но момчетата на Зидан се справяха със задачата си да го държат извън наказателното поле.
В 38-ата „лос меренгес“ получиха брилянтна възможност за попадение. Защитата на ПСЖ се пропука отдясно. Бензема получи дълга топка и изскочи сам срещу вратаря. Нападателят имаше време да реши как да отиграе и избра да стреля между краката на стража. Ареола правилно скъси ъгъла и имаше късмет, че след рикошет в неговия крак топката не влезе във вратата, а напусна очертанията за корнер.
След пропуска на Бензема домакините създадоха две страхотни ситуации пред Навас. В 41-ата Ди Мария се втурна отдясно и центрира остро в малкото наказателно поле, вратарят на Реал спря пътя на топката, но показа колебание в улавянето й. Кавани беше близо, но не достатъчно. Две минути по-късно Мбапе се шмугна отдясно, измъквайки се на ръба на засадата. Френската фурия избра да шутира от много малък ъгъл и вбеси Кавани, който чакаше само да я насочи в мрежата, след като по-скоро беше изпреварил Рамос и Рафаел Варан. В крайна сметка полувремето завърши без попадение, а интересните моменти бяха в неговия край.
Играчите на Емери започнаха втората част с много енергия в търсене на ранен гол. Френският тим заобиколи наказателното поле на Реал, но така и не стигаше до опасен завършек. В 49-ата пред Тиаго Мота се отвори чудесен шанс на дъгата, но той шутира прекалено високо. В 50-ата Марсело центрира, Кристиано стреля опасно с глава и топката премина опасно покрай гредата.
Само минута по-късно гостите от „Бернабеу“ откриха резултата. Дани Алвеш загуби глуповато топката и на практика започна контраатака на мадридския тим. Асенсио тръгна уверено напред, умно задържа топката около наказателното поле, мушна топката между краката на защитник и тя стигна до Лукас Васкес, който центрира на втората греда и там Кристиано нямаше проблеми да реализира с глава за 0:1. Това беше попадение номер 102 на португалеца в Шампионската лига. Роналдо реализира гол в девети пореден мач в Шампионската лига, нещо правено единствено от Рууд ван Нистелрой преди 15 години.
Парижани се опитаха да тръгнат още по-смело напред в търсене на обрат. В 58-ата Мбапе вдигна топката в наказателното поле и подаде към Кавани, а уругваецът стреля атрактивно, но неточно. В 60-ата Юри Берчиче центрира остро отляво, Кавани и Рамос се разминаха с топката, Навас някак успя да се справи с крака, а и имаше късмет кълбото да не попадне в играч на „сините“.
В 66-ата Марко Верати се ядоса силно, че не получи нарушение и се „нахвърли“ словесно върху съдията Феликс Брих. Германският арбитър не се поколеба и му извади втори жълт картон. В 69-ата Асенсио нацели дясната греда на вратата на Ареола с удар от десет метра. В 71-ата най-сетне парижани стигнаха до гол, макар и малко щастливо. Тиаго Силва игра с глава, резервата Хавиер Пасторе стреля, Каземиро изби точно в крака на Кавани, който инстинктивно насочи в мрежата – 1:1.
Пари Сен Жермен – Реал Мадрид 1:2+47
В 74-ата защитата на ПСЖ направи нов подарък, Бензема се устреми напред, имаше вдясно Кристиано Роналдо, но реши да стреля и не намери очертанията на вратата. Имаше рикошет, но съдията сбърка и посочи аут. В 80-ата домакините пак загубиха топката и се получи опасна контра за гостите. Кристиано подаде надясно, след центрирането Рабио не успя да изчисти добре. Топката попадна у Каземиро, той шутира от 16 метра, топката се отби в тялото на Маркиньос и сериозно промени посоката си, което я направи неспасяема за вратаря. Мадридчани продължиха да атакуват и в 83-ата Васкес нацели близката греда с изстрел от десет метра след ниско центриране отляво. В края и двата тима пропуснаха по едно положение, като в 90-ата минута Кавани беше блокиран на точката на дузпата.
Реал Мадрид заслужено продължава напред, докато сезонът за ПСЖ може да се счита за провален. Унай Емери със сигурност ще бъде посочен за големия виновник и почти сигурно ще бъде уволнен.

Comments

comments