Разследват строителния бос Методи Бачев за обида към премиера

Полицията в Благоевград задържа за часове известния предприемач Методи Бачев. Той е привикан за разпит вчера, по повод отправени от него обиди към премиера Бойко Борисов, на традиционния кукерски курбан в село Черниче.
Прокуратурата се самосезира и разпореди проверка, по повод обидните твърдения към Борисов, които бяха оповестени в журналистически материал и клип на Информационна агенция „Pirinsko.com“.
Припомняме, че на 19 август в симитлийското село Черниче се проведе традиционен празник, организиран от кукерската група на Николай Аспарухов. В късните часове на празненството един от организаторите- Методи Бачев, взема микрофона и след няколко доста по-леки и останали незабелязани изказвания, се обръща към актъора Краси Радков с думите: „Ей, Краси, искам да ти кажа, че кмета на Симитли е е..л Бойко Борисов.“.
Това изказване буквално втрещява всички присъстващи, много от които снимат клипове с телефоните именно в този момент.
По-големият шок, обаче дойде в момента, когато един от клиповете се появи в благоевградския информационен сайт „Pirinsko.com“ и за часове взриви интернет пространството. Това става и повод прокуратурата да се самосезира и да разпореди предварителна проверка по случая. Към момента продължава разпита на свидетели, в това число и гост изпълнителите на празника, както и актъорът Краси Радков. На разпит е бил и собственика на сайта „Pirinsko.com“, както и човек от нашият екип, който също е присъствал в Черниче. Самият Методи Бачев е бил задържан за 24 часа, но към момента е освободен.

Comments

comments