Радослав Тасков: Има хора с бизнес, които е възможно да се откажат от мястото си в ОбС, заради новия антикорупционен закон

Парламентът скоростно прие на първо и второ четене първото изменение в новия антикорупционен закон, който влезе в сила точно преди месец. С изменението се дава гратисен срок за общинските съветници да декларират несъвместимост.

С новия антикорупционен закон, който е в сила от 23 януари, се забрани на общинските съветници да участват в управата, надзорния или контролния съвет на търговски дружества с общинско участие или да работят като прокурист, синдик, ликвидатор. Забранено им бе и да са еднолични търговци, съдружници, акционери на търговско дружество, което има сключени договори с неговата община, както и с търговски дружества с общинско участие или с общински предприятия.

Радослав Тасков, председател на ОбС-Благоевград, коментира пред нашата камера, какви ще са последствията от този закон на местно ниво. За момента, не се знае колко съветници от местния парламент са засегнати от Закона, но след като предадат декларациите си, ще стане.

Председателят очаква да има и такива, които да се откажат от мястото си в местния парламент, заради бизнес или постоянна работа, която имат.

Comments

comments

About Мариета Димитрова

Мариета Димитрова е главен редактор и собственик на информационна агенция Blagoevgrad News, работи и като репортер-кореспондент на "Господари на ефира". Бивш автор и водещ на сутрешно предаване по Регионална телевизия Око. Член на Асоциацията на европейските журналисти – България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

избори

Ден за размисъл в Русия преди президентските избори

Събота е ден за размисъл в Русия преди президентските избори утре, които според всички прогнози ...