Радев свиква Съвета за сигурност заради скандалите в енергетиката

radev

Президентът Румен Радев ще свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Това съобщи самият той по време на при посещението си в 68-а бригада „Специални сили“ в Пловдив. Той уточни, че темата ще е сигурността на енергийната система на България и с голяма вероятност ще бъде обсъждан скандала с продажбата на ЧЕЗ.

Според президента ЧЕЗ продължава да бъде актуална тема и правителството дължи на народа отговори на въпроса – каква е схемата на финансиране и по какъв начин сделката е получила политическа подкрепа. „Всички знаем, че без такава няма как подобна фирма да получи огромна ангажираност от банки. Докато не е ясен въпросът за схемата на финансиране, няма как да сме наясно и с това, под каква форма и по какъв начин българското правителство се кани да стане партньор на г-жа Гинка Върбакова“, подчерта Румен Радев, цитиран от „24 часа“.

Според него трябва да бъде получен отговор на въпроса – кой води преговорите от името на българската държава и от името на г-жа Върбакова. По тази причина той смята, че е основателно да свика КСНС.

Comments

comments