Протест под надслов „Да спасим Пирин!“ на 11 януари ще се проведе и в Благоевград

Протест в защита на Пирин и в Благоевград, в защита на законността- така го определят организаторите.И имат конкретни причини, както и позиции, имат и въпроси, и искания. Казват, че няма да се откажат, защото за тях планината не е баница, която да се раздава.
Времето е от 18:30 до 19:30 на 11 януари/четвъртък/, а мястото площад България, Благоевград (пред Largo Mall).
Ден преди протеста си говорим с един от организаторите- Владимир Милушев от Фондация „Биоразнообразие“. „Протестът ни е срещу решение № 821 / 29.12.2017 г. на Министерски съвет за изменение и допълнение на Плана за управление на Национален Парк „Пирин“, което разрешава строителство върху 48% от територията на Парка.“ споделя той.

Цялото интервю с Владимир Милушев:

Водим разговор по скайп и с екологът Андрей Ковачев от „Балкани“ и съпредседател на Зелените.
Протестът е срещу беззаконноста – и на местно и на най-високо национално ниво, водеща до унищожаване на българската гора и природа.
Протестът не е просто срещу „втори лифт“ или против развитието на ски туризма, а срещу незаконният начин по който това се случва.
Протестът е на граждани, които искат да живеят в нормална държава.“ , казва Ковачев.

Цялото интервю с Андрей Ковачев:

По същото време утре, в София ще има протест и контрапротест. Жители на Банско, кметове от региона и представители на местна и държавна власт се организират, за да отпътуват за столицата, за да заявят и тяхната позиция в подкрепа на втората кабинка.
Градове, в които ще има протести в защита на планината ще има и в градовете: Велико Търново, Варна,
Габрово,Плевен, Хасково, Пловдив, Стара Загора, Казанлък, Свищов, Русе, Пазарджик и Лондон.

Comments

comments

About Мариета Димитрова

Мариета Димитрова е главен редактор и собственик на информационна агенция Blagoevgrad News, работи и като репортер-кореспондент на "Господари на ефира". Бивш автор и водещ на сутрешно предаване по Регионална телевизия Око. Член на Асоциацията на европейските журналисти – България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

640-420-dreger

Пиян шофьор падна в гоцеделчевската река

58-годишен мъж от Гоце Делчев е леко пострадал с охлузни рани на главата, след като, ...