Приеха проект за областна здравна карта

Комисията за одобрение на областна здравна карта заседава днес в сградата на Областна администрация- Благоевград.
На срещата присъстваха представители на 14-те общини и на здравните заведения в тях. Заседаващите единодушно приеха новата здравна карта, която е изработена по национална методология на РЗИ и Здравна каса.
Представаител на община Петрич бе заместник-кмета Илко Стоянов, който отбеляза, че областната карта е балансирана и добре направена, плод на усърден труд. Стоянов заяви, че най-важната стъпка предстои, а тя е именно утвърждаване и одобряване на картата на национално ниво, което ако не се случи в този вид, може да създаде последващи услужнения.
Решението за повишаване броя на леглата в лечебните заведения следва да бъде разгледано на национално ниво от националната здравна комисия. Назначената от министъра на здравеопазването Национална комисия трябва да разгледа и одобри така изработената карта.
След решението на областно ниво, гласуващите бяха доволни, заради разлика от предходната карта, която не включваше осигуряване допълните легла в болниците.

Comments

comments

About Екип Новини

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

33423442_1782486098455440_4453987467996954624_n

/СНИМКИ/ Притеснителна статистика: Ученици от Пиринско смятат, че дрогата ще им помогне да се реализират в живота, нареждат факторите „дисциплина“ и „труд“ сред по-маловажните

495 ученици от изследвани 780 деца в област Благоевград смятат, че основният фактор, от който ...