Приемат молби за отопление в Симитли

simitli1

Започва приемът на молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление за отоплителния сезон 2017-2018 година. Всички подадени молби ще се разглеждат и приключват по досегашния ред, като отпуснатите целеви помощи се изплащат от съответната дирекция „Социално подпомагане” .Своите документи може да подадете в Дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес след днес 17 юли.

Заявление –декларации могат да се подадат с необходимите документи в сградата на ИРМ гр. Симитли / на втори етаж / и изнесена приемна, която се намира в Център за предоставяне на почасови услуги в общността и домашна среда / бившата сграда на пансиона /. Молбите за селата ще бъдат приемани по предварително утвърден график за посещение на социалните работници по селата.

В молба-декларацията за отпускане на помощта задължително се заявява видът на ползваното отопление – топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ, като при отопление с електроенергия и топлоенергия се прилага и последна платена фактура.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕ – ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ОТОПЛЕНИЕ

1. ЗАЯВЛЕНИЕ – декларация по образец.

2. Лична карта на всеки член от семейството навършил 14 години ( за справка).

3. Документи за брутните доходи за предходните 6 месеца към месеца на подаване на заявлението от:

-трудови правоотношения и/или приравнени на тях правоотношения;

-извършване на услуги с личен труд;

– дейности в областта на селското, горското и водното стопанство;

– стипендии;

4. Експертно решение на ТЕЛК, ДЕЛК, или НЕЛК. ( за справка )

5.Оригинален документ за собственост върху движима и недвижима собственост и/или идеални части от такава собственост( за справка ).

6. Номер на банкова сметка

8. При необходимост могат да бъдат изискани и други документи.

Целевите помощи за отопление са отпускат за период от 5 месеца – от 1 ноември 2017 г. до 31 март 2018 г.

САМОТНО ЖИВЕЕЩИ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ И САМОТНО ЖИВЕЕЩИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА, КОИТО СА ТРУДНО ПОДВИЖНИ И НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ПОДГОТВЯТ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ЦЕЛЕВА ПОМОЩ ЗА ОТОПЛЕНИЕ, БИХА МОГЛИ ДА СЕ ОБАДЯТ НА ГОРЕЩИТЕ ТЕЛЕФОНИ НА ДИРЕКЦИЯТА : ЗА БЛ-Д – 073 881766 И 832081; ЗА СИМИТЛИ 0748 72011 И 71781 И КРЕСНА 07433 22-68; 22-35 И ЩЕ БЪДАТ ПОСЕТЕНИ ОТ СОЦИАЛЕН РАБОТНИК НА МЯСТО.

Comments

comments