Предимствата на гипсокартона в строителството

За да създадете красив интериор, в наши дни е необходимо да се използват гипсови смеси и разтвори. За подравняване на стените и таваните най-често си използва гипсокартон. Тези материали имат гладка и равна повърхност, те са лесни за използване и лесни за монтаж. Гипсокартон може да се прилага при диференциация на напрежението или устройството на стени и тавани, както и за много други неща.

Гипсокартон има много предимства и ниска цена. Плоскостите от гипсокартон, произведени от конвенционален гипсокартон, са покрити от двете страни с основа. Това е доста твърд продукт, който може да издържа на значителни механични натоварвания.

Някои от основните предимства на гипсокартона:

– Материалът е екологично чист и паропропусклив. Това означава, че излишната влага не се задържа в стаите, а се абсорбира от гипса и се изпарява от задната страна на листа, за да избяга навън. В помещения с листове от гипсокартон няма влага. Ако въздухът е сух, влагата, натрупана в гипсовите плоскости се освобождава обратно в стаята. Така се регулира микроклимата.

– Лесен за работа. Материала лесно се реже с нож, лесно се нарязва и пробива. Листовете могат да се режат на дупки, във всякаква форма и с всякакви размери. За да се огъне лист гипсокартон, той трябва да е леко влажен, а след това да се огъне до желания ъгъл, без страх от счупване на листа. По този начин се създават различни структури, които след това се обработват с мазилки, бои или други строителни материали.

– Гипсокартон е с висока адхезия, така че към него добре залепват плочки и всякакви лепещи довършителни материали.

– Чрез използването на гипсокартон се подобрява топлинната изолация на помещението, а топлинните загуби намаляват драстично. Често в пространството между листовете се поставят изолационни материали – вати. Това помага не само да се затопли помещението, но също така и за защита на вашия дом от външен шум.

Източник: http://boris-velkov.info/

Comments

comments