Правителството одобри допълнително 15 млн. лв. на БАН

ban

Правителството одобри допълнително 15 млн. лв. на Българска академия на науките (БАН) за 2018 г. Средствата се отпускат за сметка на планираните в централния бюджет средства за наука, съобщиха от правителствената пресслужба.

Парите ще се разпределят между звената на БАН въз основа на резултатите и оценката за научна дейност. Предвижда се изработване на механизъм от МОН в сътрудничество с представители на научната общност, според който ще има диференциран ръст на субсидията за стипендии на докторанти. Той ще се определя на база показатели от научната дейност и резултатите на научните организации и висшите училища.

С участието на останалите министерства и на научната общност МОН ще изготви и предложи за утвърждаване от правителството проекти на национални научни програми за финансиране на научни дейности с потенциално висока обществена възвращаемост.

С постановление Министерският съвет отпусна предвидения в одобреното споразумение допълнителен трансфер за БАН за 2018 г. в размер на 15 млн. лева.

Comments

comments

About Татяна Петлова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

xf9139627d49a687693ce4757dbe18044_L.jpg.pagespeed.ic.rgAUw4sPR5

Великденски концерт в Разлог

Великден е най-големият християнски празник. Той възвеличава Божия син Иисус Христос и неговото възкресение. На ...