Полицията задържа двама от извършителите на взрива на банкомат в Сапарева баня

белезници

Задържани са двама от тримата издирвани след взрива на банкомат в Сапарева баня.

Това са 40-годишният К.И. по прякор Джонката и 35-годишният К.М. с прякор Свещичката. Мъжете успяха да избягат след безпрецедентна полицейска акция в района на пернишкото село Боснек през ноември. Те са били задържани в Перник след полицейско преследване.

От пресцентъра на полицията съобщиха, че двамата са с наложена полицейска мярка за задържане в рамките до 24 часа, задържани са тази нощ от служители на Второ и Първо РУ-Перник. Полицията внася повече подробности относно протеклото преследване на двамата заподозрени и залавянето им: Към 12.30 часа авторатрул на „Пътна полиция“ спрял за проверка лек автомобил Фолксваген „Голф“. Колата се движела от пернишкия кв. „Църква“ посока с. Студена и след като полицаите подали сигнал на шофьора, колата спряла на около 150 метра от униформените. Двама мъже изскочили от автомобила и побягнали – прескачали огради, бягали през дворове. Преследването продължило около час, когато единият бил задържан на улицата, а другият – заграден докато опитвал да се покрие във водите на р. Струма. К.И. и К.М. бяха обявени за издирване през миналата година, след като ноември месец бяха предприети активните издирвателни действия на територията на областите Кюстендил и Перник, във връзка с разследване за увреден банкомат в Сапарева баня. Сигналът за извършеното престъпление бе получен към 3.30 часа на 9 ноември.

При извършения на място оглед бе установено, че устройството е взривено. Стартира и разследването по случая, в рамките на което двамата мъже бяха заподозрени в съучастие към престъплението. Те са задържани в полицейския арест, а оперативните действия продължават под ръководството на прокуратурата. /БГНЕС

Comments

comments