Пожарникарите излизат на протест срещу „неадекватните политики“

novi_pojarni_koli

Пожарникарите – хората най-високите обществено доверие в България, ще излязат на протест заради „неадекватните политики“ на политическото ръководство на МВР. Огнеборците ще се съберат следващата събота пред сградата на вътрешното министерство и ще продължат към Министерството на финансите.

От синдикат „Огнеборец“ обявиха, че протестът е против „неадекватните политики, прилагани от политическото ръководство на МВР, водещи до закриване на районни и участъкови служби за пожарна безопасност и защита на населението“, „минималният ръст в бюджета на МВР за 2018 г. и недостатъчното финансиране на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Дирекция „Национална система 112″ за предстоящата 2018 г.“, както и срещу замразените доходи на служителите в МВР.

В средата на септември, навръх професионалния си празник, пожарникарите направиха демонстрация и онагледиха проблемите в работата им. Липсата на защитно облекло, намаленият състав и лошите условия на труд.

Comments

comments

About Татяна Петлова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

IMG_1745

Празник на водата събра талантливите деца на Благоевград. Една инициатива на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград и Радио Благоевград

Под мотото „Природата за водата – природосъобразни решения за водите” „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – ...