Пирин с нулево равенство при гостуването си на Верея

pirin

Отборът на Пирин-Благоевград завърши гостуването си на Верея в Стара Загора с равенство. Зелените си тръгнаха след отложения мач от 23-тия кръг на Първа лига с добавена 1 точка към актива си в класацията.

В началото на двубоя отборите демонстрираха равностойна игра, като разиграваха предимно в средата на терена.  В 15-тата минута орлето Ничев опита да открие резултата с удар с глава, но мерникът му се оказа неточен. Минути по-късно Александър Башлиев направи опит да пробие, но бе блокиран и изпрати лесна топка към вратаря на домакините.

Гостите опитаха да отговорят на безуспешните опити на зелените и в 21-ата минута Домовчийски направи пробив в полето, шутира към Георгиев, но атаката му бе блокирана и стража на Пирин улови кълбото с лекота.

В 31-ата минута Костадин Ничев предотврати покачване на резултата в полза на противника, след като изби с глава от голлинията  удар на Илиян Йорданов. Малко след това Антон Огнянов се опита да подаде на съотборник в наказателното поле, но топката не бе засечена за попадения във вратата на зелените.

Първите минути след почивката отборът на Верея започна по-активна игра. В 47-ата минута Илия Мунин изпревари вратаря на гостите при центриране от пряк свободен удар, но стреля покрай дясната греда. Последваха още три неуспешни опита за откриване на резултата от Бенгюзов, Домовчийски и Танев, на който малко не им достигна да бъдат точни в мрежата на гостите.

В следващите минути Пирин поизравни играта, като опита няколко опасни атаки, но в завършващата фаза Аймен Суда и Ради Кирилов не успяха да се разберат на два пъти.

Минути преди края Хендерсън прати топката на пътя на футболист на Верея.  На пътя към 1:0 за домакините обаче се изправи едно от орлетата, което успя да изчисти топката.

До последния съдийски Антон Огнянов на два пъти направи опит да открие резултата, но  бе спрян от стража на зелените и Попев.

До края на мача и двата отбора опитваха да открият резултата, но без успех. След края на второто полувреме тимовете завършиха  при резултат 0:0.

След двубоя Пирин се нарежда на 11 позиция с 23 точки, а отборът на Стара Загора остава на 6-та позиция с актив от 32 точки.

Comments

comments