Пирин победи Дунав с 1:0

pirin


Отборът на Пирин победи тима на Дунав с 1:0 в мач от 24-ти кръг на Първа лига.

В домакински мач зелените успяха да извояват победа, която им донесе преднина от 5 точки от гостите за оставане в елитната група.

5 минути след началото на мача Аймен Суда имаше възможност да открие резултата, но ударът му бе уловен от бранителя на Дунав.
В 29-ата след пас на Конър Хендерсън, Александър Башлиев прати топката над вратата на гостите.Минути след това Хендерсън центрира от фаул, топката прелетя над играчите, но вратарят Мартин Луков успя да реагира спаси.

След почивката в 56-ата минута Радослав Кирилов шутира от границата на наказателното поле и откри резултата в полза на Пирин. Топката влезе в десния ъгъл на вратата за 1:0.
Гостите се опита да отговорят на попадението четири минути по-късно, но без успех. Васил Шопов отправи топката към вратата на домакините, но Георги Георгиев успя да хване кълбото.
Аймен Суда влезе на скорост в наказателното поле на Пирин в 68-ата минута, но ударът му беше слаб и Луков улови без проблем. Минути по-късно Преслав Йорданов се опита да покачи резултата, но без успех.

Драматична 82-ра минута извади вратарят на орлетата от игра. Георгиев получи разтежение в бедрото и предаде вратарския пост на Красимир Костов.

След двубоя на стадион „Христо Ботев“ орлетата се нареждат на 10-та позиция с актив от 26 точки, а Дунав на 12-та- с 21 точки.

Comments

comments