Пекин започна изграждането на комплекса за Зимните олимпийски игри през 2022г.

ои

Пекин започна изграждането на едно от трите олимпийски села за зимните игри през 2022 г. – това, което ще е разположено в града. Другите две ще са в Йенцин и Джандзякоу, разположени съответно на 90 и 194 км от китайската столица.

Комплексът, който ще бъде изграден за игрите се намира в северната част на Пекин върху 200 хил. кв. метра. В него ще бъдат настанени състезателите в спортовете на лед.

Обещанията са за висококачествено строителство с грижа за околната среда. След края на игрите комплексът ще се превърне в жилищна зона, обяви основният инвеститор – държавната Beijing Investment Group.

Състезателите в алпийските ски, бобслея, шейните и скелетона ще ас настанени в Йенцин, а Джандзякоу ще приеме тези в сноуборда, ски скоковете, биатлона и ски бягането.

Наскоро Пекин представи логата за олимпийските и параолимпийските игри под надслов „зимна мечта“. China Unicom стана официален телекомуникационен партньор.

След решението с таен вот на Международния олимпийски комитет в Куала Лумпур и спечелването на гласуването от Пекин с 44:40 гласа, столицата на Китай ще бъде първият град, който е домакинствал както летни, така и зимни Олимпийски игри. . Единственият конкурент на града беше старата столица на Казахстан – Алмати, след като европейските номинации Осло, Мюнхен и Стокхолм се отказаха от напреварата. 

Малко повече от месец остава до началото на игрите в Пьончан. Те дават началото на „азиатската олимпийска вълна“, като ще бъдат последвани от летните в Токио 2020 и зимните в Пекин 2022. След това игрите се насочват към Париж 2024.

Comments

comments

About Радост Василева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

xf9139627d49a687693ce4757dbe18044_L.jpg.pagespeed.ic.rgAUw4sPR5

Великденски концерт в Разлог

Великден е най-големият християнски празник. Той възвеличава Божия син Иисус Христос и неговото възкресение. На ...