Паоло Гидони и Камерна опера представят епохата на романтизма

цигулка

Италианският цигулар и диригент Паоло Гидони и Камерна опера ще разкрият света на романтизма в Градска художествена галерия в Благоевград. Началото на концерта ще бъде от 18.00 часа на 23 ноември/ четвъртък/. Заедно с италианския цигулар пред благоевградската публика ще излезе и Даниела Георгиева на контрабас. Концертмайстор е Милослава Йорданова. Жители и гости на Благоевград ще имат възможност да чуят „Симфония № 5“ от Роберт Шуман, „Дуо кончертанте за цигулка и контрабас“ от Джовани Ботезини, „Симфония №10 за щрайх“ от Феликс Менделсон Бартолди  и „Концерт за цигулка“ от Роберт Шуман.

Концертът, в уютното пространство на Градска художествена галерия, продължава традицията на доброто партньорство между две изкуства. Камерна опера обещава още изненади до края на годината за почитателите на класическата музика, съчетана с модерни елементи.

Comments

comments

About Радост Василева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

xf9139627d49a687693ce4757dbe18044_L.jpg.pagespeed.ic.rgAUw4sPR5

Великденски концерт в Разлог

Великден е най-големият християнски празник. Той възвеличава Божия син Иисус Христос и неговото възкресение. На ...