От три седмици осветлението на кръговото кръстовище Зелен дол-Благоевград не работи

2110932453

От три седмици, не работи осветлението при кръговото кръстовище Зелен дол-Благоевград, където свършва АМ „Струма“ и трябва да стане включването в Е 79.

Наши читатели сигнализираха, че от почти месец движението в участъка вечер е затруднено, тъй като осветлението не работи. По-сериозно е объркването при чужденците, които пътуват, тъй като в допълнение на тъмнината им е непознат и пътя, ориентацията им е объркана, а видимостта на указателните табели става невъзможно.

“ Налага ми се всяка вечер да минавам през кръговото под Зелен дол и в тъмните часове е истинско предизвикателство. Наколко пъти засичам коли на гърци и македонци, които буквално спират в кръговото, за да се ориентират как да продължат.“, коментира М.Велев от Благоевград.

Това е натоварено кръстовище, където се влиза и излиза от ЛОТ-2 на автомагистрала „Струма“, през него минава и трафикът от Благоевград към ГКПП „Станке Лисичково“ на българо-македонската граница. ЛОТ-2 свършва с кръгово, към което се продължава към Благоевград, след което се поема по Е-79 за Симитли, Сандански и ГКПП „Кулата”.

Изпратихмее официално запитване до Агенция „Пътна инфраструктура“ запознати ли са с проблема и кога ще бъде решен. Веднага щом получим отговора им, ще информираме нашите читатели.

Comments

comments