Организират безплатна ортопедична диагностика на хората с увреждания

a8ceb9c05274b502fb0c493236e01a54_XL

Акцията се организира съвместно със сдружение „Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутации и протезиране”, която осигурява ортопедични специалисти от Националния център за протезиране и рехабилитация – Горна баня. Прегледите и консултациите са безплатни и ще помогнат на възрастните хора да преодолеят ортопедични проблеми, ако има такива.

„Приоритет за нас са хората в нужда и тези, които са ограничени в достъпа си до подобни услуги. Практиката на алианса показва, че в малките селища има и много пациенти с ампутирани крайници, които от години не са излизали от домовете си, защото са на легло и са изцяло зависими от близките си. Сред тях се срещат и самотни хора, които са още по-безпомощни.

В помощ на хората, които не могат да се придвижат до мястото за прегледите, се назначава екип, който посещава домовете им и оказва необходимата услуга“, обясни Иван Иванов от сдружението и благодари на ръководството на община Симитли.

Comments

comments

About Татяна Петлова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

избори

Ден за размисъл в Русия преди президентските избори

Събота е ден за размисъл в Русия преди президентските избори утре, които според всички прогнози ...