Обсъждат се насърчителни мерки за подобряване на околната среда

item_emilkaranikolov

Обсъждаме насърчителни мерки за иновации свързани с подобряване на околната среда и управление на битовите отпадъци. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на Конференцията „Проблеми и решения за подобряване на качеството на атмосферния въздух“. Той заяви още, че гарантирането на качеството на атмосферния въздух, който дишаме, е неотменимо задължение на всяка държава.

„Налага се да приемем факта, че на много места в България въздухът, който дишаме не е с особено задоволително качество и не съответства на екологичните норми, определени в Европейското законодателство“, каза Караниколов.

В рамките на конференцията министърът подчерта, че заедно с Министерството на транспорта и Министерството на околната среда и водите се предприемат мерки за подобряване чистотата на атмосферния въздух. „Предстоят разговори с производители на електромобили, като целта е да се привлекат инвеститори, които да произвеждат продукцията си в България“, каза той. И допълни, че експертите в работната група обсъждат и ползването на субсидии за тези, които ще притежават такива автомобили.

В заключение министър Караниколов изрази увереност, че вложените усилия и енергия от страна на всички, които са ангажирани с разрешаването на проблемите, свързани с качеството на атмосферния въздух ще положат здрава основа за устойчиви резултати в бъдеще.

Comments

comments

About Татяна Петлова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

xf9139627d49a687693ce4757dbe18044_L.jpg.pagespeed.ic.rgAUw4sPR5

Великденски концерт в Разлог

Великден е най-големият християнски празник. Той възвеличава Божия син Иисус Христос и неговото възкресение. На ...