„Ню Йорк Таймс“ предрече оставка на Меркел

Канцлерът на Германия Ангела Меркел трябва да напусне поста си, за да не се наложи страната да се разплаща за нейната необмислена миграционна политика. До такъв извод стига в своя коментар „Ню Йорк Таймс“ след инцидента в Кьолн.
Според колумнистът Рос Дует, няма нищо ново в полемиката по повод на бежанците – консерваторите от двете страни на Атлантика от няколко десетилетия предупреждаваха в какво може да се обърне твърде щедрата европейска миграционна политика. Те обръщаха внимание на проблематичността на асимилацията, на заплахата от радикализация, на възможните изблици от насилие в европейските градове като Париж и Кьолн. При това консерваторите правеха апокалиптични прогнози за масовата ислямизация на Европа, като му измислиха и ново име – „Еврабия”.
Проблемът е, че основно в Европа идват млади мъже между 20 и 30 години. Германия наброява 82 милиона души, от които едва 10 милиона са на възрастта на емигрантите. Очертава се тревожна тенденция, според която германското общество в бъдеще го очакват сериозни преобразования. Какви ще са те, зависи от това дали емигрантите ще доведат семействата си, като това ще удвои или утрои емиграционното натоварване на Германия. При това половината население под 40-годишна възраст ще се състои от произхождащи от Близкия Изток и Северна Африка.
Според Дует само глупак може да допусне, че германското общество може мирно да приеме имиграция в такива мащаби и с толкова сериозни културни различия. Това разделение на два лагера ще доведе до изблици на тероризъм, политическо насилие в духа на 30-те години, сблъсквания на местни жители и ислямисти на улиците.
Трябва да се направи всичко необходимо, това да не се случи, призовава Дует. Според него, „това означава да се затворят за известно време границите за новопристигнали. Това означава добре организиран процес на депортиране на трудоспособно младо население. Това означава отказване от любимата илюзия, според която Германия може да се освободи от своите минали грехове с помощта на безразсъден хуманизъм в бъдеще” – изброява колумнистът. Това също така означава, че „Меркел трябва да си отиде”, за да не заплаща страната й, както и целият континент твърде високата цена за „благородната глупост” на федералния канцлер, обобщава Дует.

Comments

comments