Новият спонсор на ОФК „ПИРИН“-“Емирейтс Уелт“ се оказа фирма с благоевградски, а не арабски корени

04

Ива Уорън, която всички в Благоевград вече познават като представител на „Емирейтс Уелт“ЕАД , поиска да се изкаже на днешната сесия на ОбС-Благоевград, за да сподели за плановете на дружеството, които касаят  съдбата на ОФК „Пирин“.

Тя заяви, че дружеството е решило да разшири рекламната си дейност и от там дошла идеята да инвестират в спорта.
“ Към момента сме направили едно дарение и сключихме спонсорски договор с ОФК „Пирин“. Покрихме голяма част от задълженията на клуба, а до 25 юли всички ще получат заплатите за юни.“, каза Уорън.

Тя заяви, че „Емирейтс уелт“ е с намерение да помага на отбора, в дългосрочен план, като скоро ще внесат в общинска администрация предложения за промяна на формулата за управление и ново структуриране. Подчерта също, че дружеството има сериозни връзки в страната и чужбина и ще ги използват за развитието на отбора.

„Закупихме нова екипировка за мъжкия отбор, ще направим същото и за детско-юношеската школа на клуба. Вече сме капарирали нов мини бус и ремонтирахме автобуса на клуба.“, отчете пред съветниците Уорън.

Направихме проверка на дружеството „Емирейтс Уелт“ЕАД, за да се запознаем детайлно с това, кой е новият спонсор на футболния отбор на Благоевград, както и какви са възможностите им.

Дружеството се управлява от Благой Грозданов от Благоевград, Павел Белогур, който има американско гражданство и Сашо Петров, а собственик на акционерното дружество е друга фирма: “ Емирейтс Фъндс Ексчейндж“ ЕООД, чийто едноличен собственик е Павел Белогур, а управляващи са той и Благой Грозданов. Фирмата няма нищо общо с Арабските емирства, както бе писано в местни медии, регистрирана е в България и няма участие на хора, които да са свързани с Авиокомпанията Emirates (Емирейтс).

„Емирейтс уелт“ ЕАД е имала 7 служители през 2018 година, или поне това е броя на осигурените лица, което я прави малка фирма, противно на очакванията, че става дума за дружество с много служители и високи възможности.

Според Годишните финансови отчети на фирмата, за 2017 година, тя е декларирала 41 000 лв. печалба, а през 2016 година едва 5000 лв. От тук изниква въпросът- с какви средства дружеството ще финансира футболния тим, ако печалбата им е скромна на фона на заявените инвестиции?!

До 2017 година фирмата е носила друго наименование : „КМ ИНВЕСТ“ ЕАД, тогава един от управляващите е ДИМИТЪР АНДОНОВ, по известен като бивш съпруг на певицата Мария. Собственик на „“КМ ИНВЕСТ“ ЕАД е дружеството „МИРАЖ БАНСКО“АД,чиито собственици са ДИМИТЪР АНДОНОВ и неговият кум КАЛИН БОШНЯКОВ .

03Самата Ива Уорън не фигурира като име сред управляващите дружеството, като вероятно тя е просто служител в него. От тук обаче изниква въпросът, защо тя, а не някой от собствениците на дружеството се появява и води преговорите за спонсорство, а както стана ясно днес и за нова формула за управление и структура на благоевградския клуб?

Самата Уорън намираме в регистрите като собственик на две малки фирми за търговия: „Бимби“ ООД и „Стъпка по стъпка“ ЕООД.
Името и излиза и като член на Сдружение на собствениците „гр. Благоевград, създадено, за да кандидатства за Усвояване на средства от фондовете на Европейския съюз и/или от държавния или общински бюджет, безвъзмездна помощ и субсидии и/или използване на собствени средства с цел ремонт и обновяване на сгради в режим на етажна собственост или така нареченото „саниране“ по програма „Региони в растеж“, в Благоевград.

Любопитен факт е, че Румяна Шекерлийска, която е дългогодишен счетоводител на фирмите на кмета Камбитов, както и управляващ във фирмата „Старт 2015″ ЕООД, с която също се свързва името на градоначалника е работила в счетоводна фирма, собственост на един от управляващите „Емирейтс Уелт“ЕАД – Благой Грозданов. Според наш източник, тя е сестра на съпругата на Грозданов-Марияна.

Comments

comments

About Мариета Димитрова

Мариета Димитрова е главен редактор и собственик на информационна агенция Blagoevgrad News, работи и като репортер-кореспондент на "Господари на ефира". Бивш автор и водещ на сутрешно предаване по Регионална телевизия Око. Член на Асоциацията на европейските журналисти – България.

One comment

  1. Познавам я

    Благой Грозданов е съпруг на Маряна Грозданова,която е сестрата на Румяна Шекерлииска.А Ивето Уорън е дъщеря на бедна фризьорка и затова отива до Англия ,жени се за да вземе фамилията и пере пари даже и на руснаци

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

еу

Едва три на сто от българите са на мнение, че законността не е важна

За 94 на сто от българите е важно законите да се отнасят за всички – ...