Нова школа за уроци по цигулка в Благоевград

cig

В началото на втория учебен срок, децата имащи желание да свирят на цигулка могат да се запишат в новооткритата школа. От 5-ти февруари талантливия цигулар Стоил Богданов, ще започне занимания със записалите се. Създаването на школа по цигулка е провокирано от интереса на децата на Благоевград и желанието им да се обучават системнно и целенасочено в овладяването и усъвършенстването на умението да свирят на този сложен музикален инструмент.

Презентацията на школата по цигулка към ЦЛТРДБ е на 24 януари /сряда/ от 14:00 часа в зала №3 на Младежки дом. Ще бъде представен цигуларят Стоил Богданов. Заедно с пианистката Милена Томанова ще представят пред публика, произведения на известни композитори. Присъстващите ще научат и много неща за един от най-емоционалните класически инструменти.

Младият цигулар ще ги запознае по атрактивен начин с произхода и усъвършенстването на този музикален инструмент. Всеки ще може да се запознае с цигулката на Стоил Богданов, а със сигурност някои от присъстващите за първи път ще докоснат лъка по струните на цигулката и може би, това ще бъде искрата, която ще запали желанието им да усвоят този инструмент.

Това е първият урок-презентация на Стоил Богданов. Желаещите да се запишат в школата по цигулка могат да направят това още на следващия ден. От 5-ти февруари, започват часовете. Със сигурност чаровния цигулар Стоил Богданов, ще привлече в своята школа много деца от Благоевград.

Comments

comments

About Радост Василева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

catedrala_plovdiv.01

Католическата църква в България не подкрепя Истанбулската конвенция

От Католическата църква в България не подкрепят Истанбулската конвенция, съобщиха от Католическата църква. Становището на ...