Нова школа за уроци по цигулка в Благоевград

cig

В началото на втория учебен срок, децата имащи желание да свирят на цигулка могат да се запишат в новооткритата школа. От 5-ти февруари талантливия цигулар Стоил Богданов, ще започне занимания със записалите се. Създаването на школа по цигулка е провокирано от интереса на децата на Благоевград и желанието им да се обучават системнно и целенасочено в овладяването и усъвършенстването на умението да свирят на този сложен музикален инструмент.

Презентацията на школата по цигулка към ЦЛТРДБ е на 24 януари /сряда/ от 14:00 часа в зала №3 на Младежки дом. Ще бъде представен цигуларят Стоил Богданов. Заедно с пианистката Милена Томанова ще представят пред публика, произведения на известни композитори. Присъстващите ще научат и много неща за един от най-емоционалните класически инструменти.

Младият цигулар ще ги запознае по атрактивен начин с произхода и усъвършенстването на този музикален инструмент. Всеки ще може да се запознае с цигулката на Стоил Богданов, а със сигурност някои от присъстващите за първи път ще докоснат лъка по струните на цигулката и може би, това ще бъде искрата, която ще запали желанието им да усвоят този инструмент.

Това е първият урок-презентация на Стоил Богданов. Желаещите да се запишат в школата по цигулка могат да направят това още на следващия ден. От 5-ти февруари, започват часовете. Със сигурност чаровния цигулар Стоил Богданов, ще привлече в своята школа много деца от Благоевград.

Comments

comments

About Радост Василева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

picc144-13

Сдружение на Югозападните общини проведе Общо събрание днес. Кметът на Кресна се „въздържа“ при гласуването за избор на председател

Управителният съвет на Сдружение на Югозападните общини свика Общо събрание, което  се проведе днес  от ...